Weet je niet goed wat de Brugse cd&v drijft of wat onze visie op de maatschappij is? Dan nodigen we je uit om dit hier te ontdekken.

WIJ zijn stuk voor stuk mensen die zich engageren in de samenleving, samenwerken met onze omgeving. Voor ons draait het niet om ik, ik, ik of jij, jij, jij, maar allemaal samen en vooral om wij. Wij, dat is niet één groep met eenzelfde mening, maar wel een brede groep die:

  • elkaars mening respecteert
  • vertrekt vanuit het positieve en telkens op zoek gaat naar oplossingen die het algemeen belang dienen
  • mensen intrinsiek wil helpen, maar ook nee durft te zeggen
  • verantwoordelijkheid neemt
  • belang hecht aan waarden en iedereen ook in zijn eigen waarde laat

Hetzelfde doel, dezelfde waarden, dat verbindt ons van links tot rechts, verschillend en toch zo gelijk.

Als wij besturen, willen we de samenleving niet maken, niet alle regels bepalen, kunnen we niet al je problemen oplossen, maar we willen je evenmin aan je lot overlaten. We willen de samenleving wel in een bepaalde richting sturen, vertrouwen op én geloven in wat de mensen kunnen, zodat iedereen zelf in staat is een mooi leven te leiden.

We voelen ons niet thuis in het negativisme die vandaag vaak het debat heerst, wij staan voor een positieve benadering.

Ons ultieme doel? Dat iedereen die dit wil zich engageert in de samenleving én dat deze betrokkenheid de wereld én onze stad net weer iets mooier maakt.

 

Herken je jezelf hierin, dan ben je steeds welkom om samen met ons na te denken over hoe we dit concreet kunnen toepassen in Brugge!