De Brugse cd&v plaatst Inge Devos, voortrekker van Brugge Solidair, op de lijst

Heel wat nieuwe namen die vanuit Assebroek zullen deelnemen aan de verkiezingen voor de Brugse cd&v. Zo ook Brugse werknemers Inge Devos, gekend als voortrekker van Brugge Solidair, en Saskia Van Mouffaert. Ze versterken de lijst samen met hun ‘buren’ Ellen De Smet en Carlos Knockaert.

Inge Devos

Engagement tekent het leven en de carrière van de 48-jarige Inge Devos uit Assebroek. Ze werkt als museumassistent bij Musea Brugge en is een bezige bij op sociale media. Tijdens de coronaperiode was zij één van de grondleggers van Brugge Solidair, een beweging die nog dagelijks haar nut bewijst en waardoor ze op een laagdrempelige manier met mensen in contact staat. Vanop plaats 28 op de Brugse cd&v-lijst hoopt ze in de toekomst nog meer te kunnen betekenen: “Ik ben altijd een bruggenbouwer geweest en verbondenheid staat centraal in alles wat ik doe. Graag zou ik een stem zijn voor verschillende doelgroepen, in het bijzonder voor de meest kwetsbaren in onze stad”.

 

Saskia Van Mouffaert

Groene vingers komen handig van pas bij de 50-jarige Saskia Van Mouffaert uit Assebroek, die werkt als technisch assistent bij Openbaar Domein. Ze hecht belang aan een groene en gezonde leefomgeving en digitale toegankelijkheid voor iedereen. Communiceren doet ze het liefst in levende lijve en niet van achter een scherm. Zelf noemt ze haar ambities bescheiden, maar met haar deelname op plaats 40 wil ze de Brugse cd&v, de burgemeester en schepenen steunen.

 

Als één van de deelgemeentes met het meeste inwoners, kent Assebroek heel wat leden op de lijst van de Brugse cd&v. De partij is alvast blij dat ze opnieuw kan rekenen op Ellen De Smet (60), zelfstandige en huidig lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst, op plaats 10: “Door mijn ervaring in het Bijzondere Comité heb ik gezien hoe belangrijk het is om mensen te helpen met  hun vragen of bekommernissen. Ik wil voor deze mensen dan ook graag een spreekbuis zijn maar hen evengoed gewoonweg ondersteunen”.

 

Ouderdomsdeken, maar nog steeds een vat vol energie, Carlos Knockaert (74), is ook opnieuw van de partij. De schooldirecteur op “rust”, met een passie voor onderwijs, actief in tal van organisaties (VZW integraal, WZC De Zeven Torentjes, voorzitter VZW De Speelkamer, …) en fervent Cercle supporter staat op plaats 13: “Ik wil de expertise die ik heb opgebouwd tijdens mijn professionele loopbaan en de waarden die ik altijd heb nagestreefd ten dienste stellen van het beleid in onze stad. Voor de allerkleinsten: me inzetten om de buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) in een ruimer geheel te zien. Voor de senioren: verder werk maken van hun vragen naar veilige en obstakelvrije openbare infrastructuur. Alles ertussenin: armoede bestrijden op een structurele manier door de oorzaken aan te pakken”.

 

Foto Cd&V SVM ID Ddf EDS CK