Nationaal voorzitter van Kazou vzw Timon Hast kiest voor de Brugse
cd&v

Heel wat sterke namen die zich vanuit Sint-Andries kandidaat stellen in oktober voor de Brugse cd&vlijst. Van jongeren Timon Hast, nationaal voorzitter van Kazou, en advocaat Edward Depla, tot Bart Jonckheere en Abdel Yazidi. Ze vervoegen er het reeds sterke team uit Sint-Andries bestaande uit burgemeester Dirk De fauw, schepen Pieter Marechal en lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst Geert Leys.

Timon Hast
De 24-jarige Timon Hast uit Sint-Andries is naast nationaal voorzitter van de jeugddienst van CM, Kazou, ook student in de politieke communicatie. Je vindt hem tussen andere jonge talenten op de lijst op plaats 37: “Het blijven verbinden van de mensen met hun buren en buurten ligt mij nauw aan het hart. Ik hoop mee te bouwen aan de bruisende toekomst van Brugge, waar kinderen en jongeren graag wonen, spelen, naar school gaan en uitgaan.”


Edward Depla
Edward Depla is een 29-jarige advocaat uit Sint-Andries die opkomt voor de Brugse cd&v vanop plaats 39. Toegankelijkheid en veiligheid zijn zijn stokpaardjes: “Ik heb een enorme passie voor de stad en wil die overbrengen aan de wereld.”


Bart Jonckheere
Op plaats 35 vinden we Bart Jonckheere terug. De 42-jarige met een passie voor strips organiseert bier- en stripwandelingen in Brussel met zijn ‘Bart-bierenstrips’. Ook is hij organisator van het Stripfestival Brugge en voorzitter van het Feestcomité ‘De Pleinfeesten’ in Sint-Andries. Deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen is voor hem een logisch gevolg van zijn engagementen: “Met trots volg ik in de voetsporen van mijn vader Paul Jonckheere, puur engagement voor onze stad!”


Abdel Yazidi
Ook de 46-jarige Abdel Yazidi uit Sint-Andries wil een stem zijn voor de Brugse bevolking. Vanaf plaats 27 wil hij “van onze mooie wereldstad Brugge een nog betere en mooiere stad maken”. Naast zijn job als Interior Designer & Graphic Designer is hij actief binnen de islamitische gemeenschap in Brugge.


Deze vier heren bieden versterking aan enkele sterke namen op de lijst. Geert Leys (67), voormalig kinesist van Cercle Brugge, Hoofdman van de Sint-Sebastiaansgilde te Sint-Andries en huidig lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst neemt opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen vanop plaats 33: “Ik steun onze burgemeester en ons goed werkende team waarin ik mijn steentje probeer bij te dragen”.


Op plaats 5 staat huidig schepen van personeel & organisatie, klantgerichte dienstverlening en welzijn Pieter Marechal (41): “Ik wil me ook na 2024 100% blijven inzetten om Brugge nog beter te maken voor alle Bruggelingen.”


Tenslotte kan de Brugse cd&v opnieuw rekenen op sterkhouder Dirk De fauw, lijsttrekker en burgervader: “Met heel veel enthousiasme, gedrevenheid en warmte was ik de voorbije vijf en een half jaar burgemeester van Brugge, maar het werk is nog niet af. Ik stel mij graag kandidaat voor een nieuwe termijn als burgemeester. Een burgemeester voor alle Bruggelingen, een burgemeester van een warm Brugge.”

Foto Cd&V GL AY TH Ddf ED BJ PM