Met de jonge talentvolle Samia Helsmoortel voor plaats 6 is de lijst waarmee lijsttrekker Dirk De fauw
naar de verkiezingen trekt volledig.

Samia Helsmoortel (28) is geboren en getogen in Sint-Jozef.
Ze was bij de start van haar loopbaan actief in het onderwijs als leerkracht levensbeschouwing in 7 verschillende Brugse scholen. Daar ontwikkelde ze haar liefde voor jongeren en zag ze de nood voor het oprichten van de Brugse jeugdwelzijnsorganisatie Komerbi. Een vzw die zich zowel richt op jeugdwerk als op onderwijsondersteuning voor jongeren uit Brugge en omstreken. Samia was ook jaren actief als vrijwilligster in het opvangcentrum in Sijsele.
“Ik woon graag in Brugge, ben trots op m’n stad en wil dat anderen ook deze trotsheid kunnen meedragen. M’n engagement binnen Komerbi richt zich op het empoweren van jongeren en hun ouders, zo geven we hen de kans zich te ontwikkelen en deel uit maken van onze mooie Brugse samenleving. Tijdens m’n job en vrijwilligerswerk heb ik vaak gemerkt dat er nog veel verborgen kwetsbaarheden zijn in Brugge.
Ik ben kandidaat omdat ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient. Er is nood aan het dichten van de kloof die er al te vaak is tussen gezin, school en allerlei organisaties of diensten van de stad. Door alle competenties van al onze jongeren te stimuleren dragen we bij aan een warme stad.”
“M’n levensmotto is ‘Wees wie je nodig had toen je jonger was’. Ik ben een doener die actief verandering wil brengen. Of het nu koffie drinken is bij een alleenstaande moeder of spreken voor een Brugse serviceclub, overal merk ik dat ons verhaal van empowerment om deel uit te maken van de Brugse samenleving hoop brengt.” Aldus Samia Helsmoortel.
Burgemeester en lijsttrekker Dirk De fauw: “Met de talentvolle en enthousiaste Samia Helsmoortel is de lijst waarmee we naar de verkiezingen trekken in oktober 2024 volledig. Ik ben trots op Samia. Met haar onvoorwaardelijke inzet voor de Brugse jongeren, ook voor zij die het moeilijk hebben, bouwt ze samen
met haar team mee aan een warm Brugge. Ik ben fier op onze volledige lijst, een sterke ploeg, die momenteel ook de laatste hand legt aan het programma waarmee we in oktober naar de verkiezingen zullen gaan.”


Onze toekomst is mee verzekerd door een verrassend jonge lijst: meer dan 20% zijn jonge Bruggelingen die mee willen werken aan en voor onze stad. We kunnen hun engagement enkel bewonderen en aanmoedigen en wie weet zit er ook wel een potentieel nieuwe burgemeester bij. Ook ik ben m’n politieke carrière jong begonnen, ondertussen reeds meer dan 40 jaar geleden als jonge Bruggeling op de toen nog CVP lijst. Dank je wel Rani Hoste, Samia Helsmoortel, Elena Piskun, Wolfgang Lestaeghe, Jade Noë, Liesbeth Degryse, Timon Hast, Pragya Timilsina, Edward Depla en Peter Yorck.

Een team met ervaren sterkhouders uit het college met schepenen Franky Demon, Nico Blontrock, Pieter Marechal en Minou Esquenet. Ze hebben de voorbije jaren elk op hun uitgebreide bevoegdheden mee de bakens in Brugge verzet.


Een team met gedreven raadsleden uit Brugge en de deelgemeenten. Zij zijn mee de spreekbuis van wat er leeft binnen de Brugse wijken. Ze hebben vele punten en acties op de agenda geplaatst die het leven van Bruggelingen op concrete manieren verbeteren. Dit blijkt niet alleen uit hun honderden schriftelijke vragen, maar ook uit hun dagdagelijkse betrokkenheid bij het reilen en zeilen in onze stad. Het doet deugd om opnieuw op het engagement van raadslid Olivier Strubbe te kunnen rekenen, die samen met schepen Minou Esquenet mee de belangen van Dudzele, Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge verdedigt. Ook nieuwe kandidaten Luc De Laere uit Lissewege en Marleen Chenot uit Kruisabele versterken er de lijst. Zeebrugge wordt extra vertegenwoordigd met Pragya Timilsina, Linda Schamps en Nancy Cattoor, die nu in Sint-Jozef woont. Raadsleden Karel Scherpereel en Carlos Knockaert en leden van het bijzonder comité Marc Vandepitte en Ellen De Smet vertegenwoordigen samen met schepen Nico Blontrock Sint-Kruis en Assebroek. Nieuwe kandidaten Elena Piskun en Monique Van den Abbeel uit
Sint-Kruis gaan volop voor een inclusief en toegankelijk Brugge. Voor Assebroek verwelkomen we Marco D’hoore, Martine Mouquet, Lieveke Leutem, Inge Devos en Saskia Van Mouffaert. Lid van het bijzonder comité Geert Leys komt op uit St-Andries. Waar we naast schepen Pieter Marechal en uiteraard ook burgemeester Dirk De fauw kunnen rekenen op Abdel Yazidi, Bart Jonckheere, Edward Depla en Timon Hast. Raadsleden Joannes Logghe, Brigitte Balfoort, lijstduwer Wouter Bossuyt en fractieleidster Doenja Van Belleghem vertegenwoordigen de Brugse binnenstad. Nieuwe kandidaten Wolfang Lestaeghe, Liesbeth Degryse, Peter Yorck, Tristan Cools, Sabine De Loof en Soraya Guenar maken de lijst vanuit de Brugse binnenstad volledig. In Christus-Koning kunnen we opnieuw rekenen op Raadslid Alexander De Vos. Sint-Michiels wordt samen met schepen Franky Demon vertegenwoordigd door 3 nieuwe kandidaten: Svitlana Musina, Sevgim De Vuyst en Marc Brinckman. Tine Noë stelt zich samen met haar dochter Jade Noë kandidaat, beiden uit Sint-Jozef. Vanuit Koolkerke kunnen we rekenen op Lieven Deswaef, voor Sint-Pieters op Björn De Windt, dit samen met de nieuwe jonge kandidate Rani Hoste.

Whatsapp Image 2024 07 08 At 16.36.34